Događaji

Kada? gde?


potpune informacije o

Crkvenom venčanju

Želimo da na dan venčanja sve bude savršeno. Zbog toga smo odabrali prelepu crkvu sa predivnim dvorištem.

Datum i vreme

Subota 13 Maj 2017
Ceremonija crkvenog venčanja počinje u 14:45 sati

Lokacija

Crkva Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu
Prote Milorada Pavlovića 4a

Putokaz

Do crkve se najlakše dolazi Ibarskom magistralom
Napisati još jedan red


Zašto ova crkva?

Gradnja hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu je blagoslovom patrijarha srpskog G. Varnave započeta 1936. godine i trajala je do 1938. godine. Plan hrama je radio jedan od najpoznatijih arhitekata u emigraciji, Viktor Lukomski, projektant Srpske patrijaršije, crkve Sv. Save u Beogradu, Ruskog doma i mnogih drugih velelepnih zdanja. Osvećenje temelja crkve je izvršeno 7. septembra 1936 godine od strane vikarnog episkopa Save Trlajića.
Crkva je osvećena u nedelju, 2. maja 1938. godine od strane Njegove Svetosti Patrijarha srpskog dr Gavrila Dožića. Prvi ikonostas za hram je izgrađen 1940. godine. Izgradio ga je duborezac Blagoje Milojević, a ikone je radio Aleksandar Trojicki iz Beograda. Tri zvona za crkvu je izradio Živko Burić iz Jagodine. Živopisanje hrama je započeto juna 1966. godine (hram je ikonopisao Živko Stojisavljević).
U periodu od 1997-98 godine obnovljena je i hramovna konstrukcija. Letnjikovac posvećen Svetom Nikoli je izgrađen 2010. godine.
Obnova freskopisa sa blagoslovom Njegove Svetoisti Patrijarha Srpskog G. Irineja je započeta 2012. godine, pod rukovodstvom akademskog slikara – konzervatora Vladimira Karanovića.
Pogodite

Ko će stajati pored nas?


Imati porodicu koja vas podržava i dvine prijatelje je prava vrednost za svakoga. Veoma smo ponosni što ćete svi biti pored nas u ovom velikom danu i dati nam pozitivnu energiju u ovim uzbudljivim momentima. Tu su kum i kuma, divni ljudi koji sa 24/7  pomoći, što je ekstra . Jedva čekamo da se venčamo. Iskreno, veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da podelimo ovaj specijalni dan sa vama.


Kum


  • Nemanja Simić

    Kum

    Znamo se od obdaništa, u osnovnoj školi smo bili u istom odeljenju. Odrasli smo zajedno, prošli sve uspone i padove zajednički i nisam imao ni u jednom momentu nedoumicu oko odabira kumaKuma


  • Vesna Grujanić

    Kuma

    Upoznale smo se na fakultetu ali imam osećaj kao da se poznajemo ceo život. Nebrojani ispiti, neprespavane noći ali i dosta lepih druženja i zajedničkih uspeha je iza nas. Želela sam da ona kao kuma bude pored mene u ovom danupotpune informacije o

Građanskom venčanju

Želimo da sve na venčanju bude savršeno. Napravili smo sjajan plan za ovaj dan!

Datum i vreme

Subota 13 Maj 2017
Ceremonija građanskog venčanja počinje u 16:45 sati

Lokacija

Restoran Gardoš by Azzaro
Grobljanska bb

Putokaz

Najbolji put je
Iz pravca Cara Dušana


Naše

Završne reči

Na kraju, želimo da svima zahvalimo što ste tu za nas. Najdublje se nadamo divnom danu i zajedničkim momentima tokom venčanja. Dali smo sve od sebe  da pripremimo sajt sa detaljnim informacijama o svim događajima. Ako želite da nam nešto kažete ili da nas pitate, znate kako da nas nađete.